e -->

Koop nu de duurzaamste babywieg van Nederland

De wieg die 100% biologisch afbreekbaar is, 100% gerecycled wordt tot een nieuwe kartonnen wieg en duurzaam wordt geproduceerd.


kartonnen-wieg-babywieg

voor 120
babywieg wit
 • 5 werkdagen levertijd
 • Gratis verzenden binnen Nederland.

Bestel nu een witte babywieg

kartonnen-wieg-babywieg

voor 120
Ontwerp een babywieg.
 • 5 werkdagen levertijd
 • Gratis verzenden binnen Nederland

Helaas nog niet beschikbaar!


Waarom koop je een duurzame babywieg en geen ledikant?

Een ledikant heb je uiteraard ook nodig maar voor de eerste maanden is het voor je baby heel fijn om in een klein wiegje te slapen. Nadat je baby 9 maanden lekker warm en knus bij je in de buik heeft gezeten, wil je hem of haar nu natuurlijk ook lekker dicht bij je houden. Een babywiegje zet je makkelijker naast je bed dan een grote ledikant. Vaak heb je niet heel veel ruimte en is het handig als je de babywieg even weg kan zetten. Een babywieg voelt fijn, geborgen en veilig aan voor je baby. En wat nu super makkelijk is aan de babywieg van Papercrib? Het is de lichtste babywieg die er is: 5kg.

Wanneer moet ik overstappen van babywieg naar ledikant?

Wanneer je baby gaat rollen, moet je het wiegje opbergen. De kans dat je baby zich kan optrekken wordt groter en omdat een wiegje minder diep is, kan je baby uit het wiegje vallen. Dit is vaak tussen de 4 en 5 maanden.

Waarom is de Papercrib nu een babywieg en geen co-sleeper meer?

Onze wieg was voorheen een co-sleeper. Hij kwam alleen niet door de keuring als co-sleeper omdat de eisen zijn aangescherpt. Een co-sleeper moet namelijk vastzitten aan je bed en een wiegje niet. Dit betekent dat wij een band/touw moesten bijleveren om hem vast te kunnen maken. Hierdoor was ons principe van 100% biologisch afbreekbaar weg en dat wilden wij niet. Tevens moet hij afgesloten kunnen worden en mag je niet meer gelijk liggen. Dat betekent dat co-sleepen met je baby sowieso geen co sleepen meer is als er alsnog een verhoging tussen je baby en jou inzit. Dit zijn de eisen van de NEN en je bent niet verplicht om hieraan te voldoen. Toch denken wij dat deze eisen er niet voor niets zijn en daarom is onze wieg een wieg.

Hoe slaapt je baby veilig in een babywiegje?

Het allerbeste is om het babywiegje zo leeg mogelijk te houden. Slaapt je baby in een slaapzakje en is deze warm genoeg? Haal het wieglakentje en het wiegdekentje dan weg. De zijkant van een babywiegje wordt vaak met stootkussens bekleed maar als een babywiegje veilig is, is dit zeker niet nodig en kan zelfs gevaarlijk zijn. Een speendoekje? Ook zeker niet nodig en kan ook gevaarlijk zijn in de nacht. Wil je dit wel? Zorg er dan voor dat het doekje niet op het hoofdje terecht kan komen. Het is ook aan te raden om geen knuffel in het wiegje te leggen. De eerste weken hebben ze het nog niet nodig. leg de knuffel liever zelf in bed zodat de geur van jullie aan de knuffel komt. Leg de knuffel dan een paar weken later in de babywieg van je baby. Veel mensen hangen een hemeltje boven het wiegje. Dit ziet natuurlijk super leuk en knus uit maar let wel op dat het veel stof met zich mee brengt. Een wieg moet zo luchtig mogelijk zijn dus houd gewoon alles lekker vrij.

Hoe moet ik een babywieg opmaken?

Een babywieg opmaken is geen hogere wiskundige maar je moet het wel een keer gezien en gedaan hebben. Gebruik voor het opmaken van je wieg alleen lakentjes en dekentjes van een natuurlijk materiaal. Maak het wiegje laag op zodat je baby niet onder het lakentje verstopt kan raken. Begin daarom in het midden van de wieg en niet bovenin zoals je bij je eigen bed zal doen. Het is handig om het matrasje even uit de wieg te halen zodat je hem makkelijker kan opmaken. Sla eerst de molton om het matrasje en daarna het hoeslakentje. Je kan eventueel een hydrofiele luier onder het hoofdje van je baby leggen zodat je minder hoeft te wassen als je kindje veel spuugt. Leg daarna het lakentje op het matrasje en daarover het dekentje. Vouw het lakentje nu gedeeltelijk over het dekentje. Vouw alles nu onder het matrasje en leg het matrasje weer terug in de wieg. Het wiegje heb je nu goed opgemaakt. Nog een andere tip: Leg een handdoek tussen het wiegje en de matras aan de hoofdzijde zodat je baby recht ligt. Heeft je baby veel last van spugen, leg dan boeken onder de poten van de wieg aan de hoofdzijde zodat je baby iets schuin ligt. Een baby zorgt voor veel wasgoed dus extra beddengoed voor je wieg is nooit te veel. Ook is het handig om qua dikte te variëren. Je weet immers nooit wanneer het warm of koud is in Nederland.

Waaraan moet een wiegje voldoen?

 • Een wiegje moet minimaal 30 cm diep zijn.
 • Een wiegje moet minimaal 45 cm breed zijn.
 • Een wiegje moet minimaal 80 cm lang zijn.
 • In de bodem van de wieg moeten ventilatiegaten zitten.
 • De wieg bevat geen scherpe randen of punten.
 • Een wieg mag niet kantelen als er een broertje of zusje aanhangt.
 • Heeft de wieg een schommelfunctie dan moet dit geblokkeerd kunnen worden.
 • Heeft de wieg wieltjes dan moeten deze een rem bevatten.
 • Het wiegje bevat luchtgaten aan de zijkant door middel van spijlen of gaas.
 • Heeft het wiegje spijlen dan moeten deze tussen de 4,5 en 6,5 mm zijn.
 • Het wiegje moet poten bevatten en mag dus niet op de grond staan.